Ovocný salát

30. září 2007 v 14:56 | Lilunka |  ...Recepty...


Ingredience:

  • 300 g jahod (i zmrazené nebo konzervované)
  • 300 g kompotovaných třešní nebo višní
  • (případně směs); lze nahradit jakýmkoli pevným ovocem, například kuličkami vína, kousky cukrového melounu, broskví, manga, meruněk nebo kolečky banánu
  • 200 g zmrazených borůvek
  • 1 lžičku kukuřičného škrobu (maizeny)
  • 1 lžíci citronové šťávy
  • krupicový cukr nebo med na dochucení (nemusí být)

Na ozdobu:
  • proužky citrusové kůry
  • snítku estragonu nebo máty peprné
Doba přípravy: 20
Chlazení: 1 hodina
Počet porcí: 4

Příprava jídla:

1. Kompotované ovoce sceďte do misky a šťávu slijte do silnostěnného kastrůlku. Doplňte vodou tak, abyste získali asi 250 ml tekutiny. Vmíchejte škrob a šťávu uveďte do varu. Míchejte; jakmile tekutina začne vřít a zhoustne, odstavte ji a dochuťte citronem, případně přislaďte - záleží na tom, jaké ovoce jste použili.

2. Zmrazené ovoce nechte při pokojové teplotě povolit, z čerstvého vykrojte - nejlépe vykrajovátkem - úhledné kuličky nebo je hezky nakrájejte. Promíchejte se šťávou, ozdobte a podávejte.
 

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama